Zeewier, duurzaam gekweekt op het Texelse land

Zeewier Texel

WaddenWier is gevestigd is op Texel en is gespecialiseerd in het kweken van zeewier op het land. Dat doen ze op een duurzame en milieuvriendelijke manier. Eind 2020 hebben ze zowel de Global Gap certificering mogen ontvangen als het BIO keurmerk.

Het telen en oogsten van het zeewier gebeurt hier dagelijks en er is continu vers en gezuiverd bronwater aanwezig. Naast zeewier maken ze ook gebruik van zilte groenten. Deze groenten zitten boordevol vitaminen en mineralen, bevatten een hoge dosering omega vetzuren, en zijn biologisch.

Een gedeelte van deze verse producten wordt gedroogd om kruiden mee te maken. Daarvoor heeft Waddenwier een unieke droogmethode ontwikkeld: op zeer lage temperatuur, waardoor alle voedingsstoffen en spoorelementen behouden blijven.

Gerelateerd nieuws

Blauwe Polder is continu in beweging. Bekijk hier recente updates. 

Nieuws

Project Zeker Zilt op Toogdag van de Wadden

Op 26 juni 2023 was de Toogdag voor de Wadden in Den Helder in aanwezigheid van 250 bezoekers, waaronder 3 ministers en Zeker Zilt was één van de 18 projecten die waren uitgenodigd om een pitch te doen en het project op een stand op de Waddenmarkt te presenteren.

Lees verder »
Shape