Project Zeker Zilt op Toogdag van de Wadden

Op 26 juni 2023 was de Toogdag voor de Wadden in Den Helder in aanwezigheid van 250 bezoekers, waaronder 3 ministers; Christianne van der Wal-Zeggelink (Natuur en Stikstof), Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat), Rob Jetten (Klimaat en Energie) en Arno Brok, voorzitter Omgevingsberaad Waddengebied en Cees Loggen, voorzitter Waddenfonds.

Zeker Zilt was één van de 18 projecten die waren uitgenodigd om een pitch te doen en het project op een stand op de Waddenmarkt te presenteren.

Daar konden we het project en de resultaten tot nu toe aan alle bezoekers  tonen en uitleggen. Uiteraard hebben we daar Salivital  (de vloeibare meststof op basis van biologisch geteeld zeewier op land op Texel) gepresenteerd en het verhaal verteld over de verzilting, de mogelijkheden die dat biedt, over de telers die meedoen aan het project en die nu aardappelen en wortelen, zowel gangbaar als ook biologisch, op Texel en in Friesland hebben gepoot en gezaaid. En over het belang van alle partijen binnen de gehele keten en dat iedereen, ook de telers, een goede boterham moeten kunnen verdienen met hun werk, zeker wanneer dat onder zilte omstandigheden is.

En last but not least: aan het eind kregen alle bezoekers een zakje ‘van de Wadden’ chips mee.

Zie hier de pitch van (30 seconden) van Marc van Rijsselberghe:

pitch marc project zeker zilt

 

Gerelateerd nieuws

Blauwe Polder is continu in beweging. Bekijk hier recente updates. 

Shape