Port4Innovation1 & Blue Linked

Port4Innovation1 heeft samen met partners op Texel Stichting Blauwe Polder opgericht. Belangrijk voor Blauwe Polder, naast samenwerking met en tussen de vijf O’s (Ondernemen, Onderzoek, Onderwijs, Overheid en Omgeving) is het principe ‘Van wetenschap naar Vakmanschap en van Vakmanschap naar Wetenschap’.

Blauwe Polder is één van de nieuwe eco-systemen vanuit het Port4Innovation1 EFRO-project. Op dit moment wordt door verschillende partijen hard gewerkt aan een belangrijk project: ‘Circulaire Visserij & Circulaire Viskweek’. Eén van de partners binnen het consortium is Blue Linked. Binnen het deelproject ‘Circulaire Viskweek’ heeft deze partner een leidende rol.

Graag vertellen we u meer over circulaire viskweek en de activiteiten van Blue Linked. Bekijk bovenstaande video of bezoek de website van Blue Linked.

Gerelateerd nieuws

Blauwe Polder is continu in beweging. Bekijk hier recente updates. 

Evenement

Symposium Zeeboerderij op het land – Innovatie met Impact: het programma is bekend!

Een duurzame en gezonde toekomst van onze voedselvoorziening, voel jij hiervan ook de urgentie? Zowel beroepsmatig als persoonlijk? Kom dan op 6 juli aanstaande naar Texel voor de resultaten van het project “Blauwe Polder 1/Zeeboerderij op het land”. Tijdens een symposium vertellen de projectpartners Stichting Blauwe Polder, Stichting Oceans at Work en Stichting Salt Farm Foundation wat zij hebben geleerd en welke do’s en don’ts zij hebben ervaren bij het opzetten van een Zeeboerderij op het land. En er is ruime gelegenheid voor het uitwisselen van gedachten voor deze toekomstbestendige manier om de groeiende wereldbevolking van gezonde eiwitten te voorzien.
Zie het programma en meld je aan via het aanmeldformulier.

Lees verder »
Nieuws

Persbericht: ‘Van de Wadden’ brengt chips op de markt gemaakt van met zeewier bemeste zilte aardappels

In deze onrustige tijden voor de landbouw trekt Henk Broekman de stoute schoenen aan en gaat de markt op met een uniek
product; Van de Wadden chips. Samen met Marc van Rijsselberghe (Salt Farm Foundation), de grondlegger en aanjager van
zilte teelt in Nederland, is het gelukt om een aardappelras te vinden die goed gedijt op de steeds zilter wordende grond. Deze
aardappel groeit extra goed door het te bemesten met biologisch gecertificeerd en op land geteeld zeewier van de Wadden.
De volledige oprichting van het merk “Van de Wadden” is onderdeel van project Zeker Zilt en de ‘zilte’ aardappelen gebruikt in de
chips zijn gecertificeerd met het “Waddengoud united for Waddensea World Heritage” keurmerk.

Lees verder »
Shape