Blue Linked zet stekelroggen uit in Noordzee

Blue Linked heeft afgelopen maand twintig stekelroggen uitgezet in de Noordzee. Na anderhalf jaar intensieve verzorging in het kweekcentrum van Blue Linked, mochten de stekelroggen eind augustus eindelijk de vinnen uitslaan in de Westerschelde.

Het uitzetten van de stekelroggen maakt onderdeel uit van het project ‘Haaien en roggen terug in de Noordzee’. Voor dit project werden de dieren gevoerd, gemeten, gewogen en gefotografeerd in het kweekcentrum. Het hoofddoel van de pilot is het opdoen van kennis en ervaring over de mogelijkheid natuurlijke vispopulaties te versterken met gekweekte exemplaren. Het onderzoek is uniek, laat Blue Linked weten: ‘Nergens ter wereld vindt een vergelijkbaar onderzoek met haaien en roggen plaats’.

Eind september volgt het uitzetten van de laatste dieren uit het kweekcentrum in Hazerswoude-Dorp. ‘De afronding van deze uiterst succesvolle fase van het project’, aldus Blue Linked. Het onderzoeks- en adviesbureau binnen het mariene milieu werkt tijdens dit project samen met WWF Netherlands, Sportvisserij Nederland, The Dutch Shark Society, Stichting De Noordzee en Stichting Ark.

Gerelateerd nieuws

Blauwe Polder is continu in beweging. Bekijk hier recente updates. 

Shape